Orban poručio ‘više Balatona, manje Jadrana’ pa krstario s prijateljima po našoj obali

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mađarski premijer Viktor Orban početkom srpnja u radijskom intervjuu govorio je o mjerama koje Mađarska mora poduzeti za suzbijanje koronavirusa. Komentirajući porast broja zaraženih u nekoliko zemalja kao što su Hrvatska, Srbija, Rumunjska i Slovenija, Orban je rekao da je “Mađarska sigurna”, ali da su potrebne mjere zaštite kako se ne bi virus uvozio izvana.

– Morat ćemo se suočiti s još jednim pooštravanjem (epidemioloških pravila) kod kuće – kazao je te poručio: – Više jezera Balaton, manje Jadrana. Tada se epidemija može držati pod kontrolom. Međutim, mađarski premijer, inače redoviti gost jadranskih odredišta, nije se držao onog što je sugerirao sunarodnjacima već je i ovog ljeta krstario našom obalom.

Inače, uz Poljake i Čehe, još nas samo Mađari drže na ‘zelenoj listi’. A Orban si je ove godine, ljetujući u društvu prijatelja, priuštio jedrenje hvarskim arhipelagom na jedrilici Hanse 575, piše Jutarnji list. Povremeno bi pristao na obližnje otoke i ručao u tamošnjim restoranima, bez osiguranja i protokola. Inače, takav tip jedrilice Hanse 575 može se iznajmiti u Hrvatskoj, a tjedni najam, primjerice, u marini Kaštela stoji između 2500 i 3000 eura. Odlučio se, čini se, Orban ove godine za skromnije i manje upečatljivo izdanje jer je zadnjih godina Jadranom znao poloviti i na luksuznoj jahti Lady MRD u vlasništvu jednog od najbogatijih Mađara, Laszla Szijja. No, zato je ovog ljeta s Laszlom Szijjem Jadranom krstario mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto i to prije dva tjedna te je istovremeno na Facebooku objavljivao fotografije tvrdeći da je na sastancima vezanim za rješavanje bjeloruske krize.

izvor: vecernji.hr

Share.

Leave A Reply