Posada na čelu s iskusnim splitskim kapetanom spasila brodolomce koji su danima plutali na pučini Karipskog mora

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pomorci s japanskog broda za prijevoz ukapljenog plina (LNG) “Marvel Falcon” na čelu sa zapovjednikom, Splićaninom Damirom Petrovićem, spasila je četvoricu članova posade brodice koja je danima plutala na pučini Karipskog mora.

Iskusni kapetan odmah je reagirao na poziv u pomoć i brodom dugim 293 metra prišao blizu čamca koji je ostao bez pogona, te je uigrana posada ukrcala ugrožene brodolomce na svoju palubu.

LNG tanker kojim upravlja japanska kompanija “NYK Shipmanagement” u tom je trenutku plovio iz panamske luke Balboa prema terminalu Sabine Pass u američkoj saveznoj državi Louisiani.

Spašena posada brodice iskrcana je u Sabine Passu, a pomorci na čelu s hrvatskim zapovjednikom tijekom plovidbe prema SAD-u doznali su što je prethodilo akciji spašavanja.

Njihovi suputnici isplovili su iz kostarikanske luke Port Limon kako bi isporučili gorivo drugom brodu, ali su nakon samo 24 sata plovidbe primijetili poteškoće s motorom i od tada je počela njihova odiseja na pučini Karipskog mora koja je sretno okončana.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply