Tražili drogu, pronašli čitav arsenal

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zbog posjedovanje velike količnije oružja na sudu u Gloucesteru na šest godina i osam mjeseci je osuđen Hrvat M. Š. Policija je u rujnu ove godine navodno imala nalog za pretragu kuće obitelji zbog sumnje da se M. Š. bavi dilanjem marihuane. Kuća je pretraživana dok nikoga nije bilo u njoj i prema izvješću policije tada je pronađena velika količina oružja.

Navodno su policajci pronalazili oružje skriveno na raznim lokacijama, od kuhinje, dnevnog boravka, spavaće sobe, pa sve do kupatila gdje je iza veš-mašine pronađen revolver velikog kalibra. Navodno je pronađena i precizna elektronska vaga koja se koristi za mjerenje količina droge koje se slažu u paketiće, te oko 540 funti gotovine.

Svjedoci su na sudu dali iskaze da je policija obavila pretragu dok nikoga nije bilo kod kuće, a da su policajci još bili u kući kada se M. Š. i njegova djevojka vratili doma gdje su i privedeni.

Jedan od dokaza na sudu bio je i mobitel u kojem su u razdoblju od travnja do rujna pronađene poruke između partnera koji su sudjelovali u dilanju droge. Kao otežavajuća okolnost u ovom postupku je navedeno da jed Škarica već bio osuđen, po nepoznatoj osnovi.

Odvjetnik obrane Lloyd Jenkins naveo je da je njegov branjenik oružje kupio u pubu od nepoznate osobe za 320 funti i da je imao namjeru sve prijaviti policiji. Što se tiče droge, okrivljenik je priznao da je posjedovao manje količine, koje nisu bile za preprodaju.

– Moj branjenik je odrastao u ratnom okruženju, bio je pripadnik specijalnih postrojbi hrvatske vojski i zna se služiti oružjem, te je bio svjestan koja će biti opasnost, ako budu na ulici. Zbog toga ih je kupio. U Englesku je došao prije pet godina, nije tražio nikakve povlastice, već je stalno radio – kazao je odvjetnik Jenkins, no sud to nije uvažio kao olakotnu okolnost.

Preuzeto sa: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: