Bura vam je oštetila automobil? Odvjetnici savjetuju kako do odštete, očitovala se i splitska gradska vlast

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Još su vidljive posljedice divljanja bure na splitskom području. Splitski vatrogasci imali su oko 80 intervencija. Štete se još uvijek uklanjaju. No, pitanje je kako do odštete? Stradalo je 40 automobila. Oni s kaskom bi trebali lakše riješiti problem. Za ostale zna biti peripetija.

“Za početak obavijestit policiju da se utvrdi što se zbilo i zatim ako se to dogodilo na javnoj površini zatražit od jedinica lokalne samouprave odštetu”, objašnjava za Novu TV odvjetnik Petar Pivac.

Jer, stanje stabla je itekako važno.

“Sudska praksa je pokazala da je jedno od ključnih pitanja stanje stabla u trenutku nastanka štete. Ako nije bilo zdravo, onda iz toga proizlazi obveza jedinica lokalne samouprave da naknade tu štetu”, dodaje odvjetnik.

Kakva će biti presuda, ne može se utjecati.

“Upućujem ih na osiguravajuću kuću s kojom rade Parkovi i nasadi, oni će dobiti odštetu. Napomenut ću, u budućnosti će biti određenih zahvata na zelenilu u gradu, zna se napravit galama, predivno stablo, staro stablo, lijepa krošnja, vidite kako to zna bit opasno”, istaknuo je za Novu TV dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević.

Share.

Leave A Reply