ČUDNO VRIJEME SE NASTAVLJA, OBILNO NEVRIJEME POHARALO ZADAR

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon neuobičajeno tople i sunčane veljače, ožujak je iznimno prevrtljiv. Najveća žrtva sinoć je bio grad Zadar.

Zadarska gradska uprava izvijestila je o najnovijim podacima i razmjerima nevremena koje je sinoć poharalo Zadar.  Do 11.40 sati služba 112 zaprimila je ukupno 53 poziva građana Grada Zadra za pomoć u sanaciji posljedica nevremena u kojem je tijekom prošle noći palo 164 l kiše po četvornom metru. Najveća količina izmjerena je u intervalu od 23  do 24  sata, kada je palo 77 l/m2 što premašuje prosječnu mjesečnu količinu oborina u ožujku.

Do 11.45 sati, na području Zadra postrojbe JVP obavile su 27 intervencija crpljenja poplavljenih dijelova stambenih i poslovnih objekata, a preostalo je još 25 prijavljenih intervencija. Na pojedinim lokacijama voda se još slijeva ili izvire, a kako bi se sve potrebne intervencije obavile u najkraćem vremenu, JVP Zadar, koja trenutno na terenu ima sedam ekipa, formira još dvije ekipe te se očekuje dolazak dodatnih vatrogasnih timova iz DVD-ova  Sveti Filip i Jakov i  Pag, piše večernji.hr

– Imali smo noćas ogromnu količinu oborine koje je, nažalost, bila uzrok poplavljivanju podruma i garaža  u zapadnim dijelovima grada. Zahvaljujem svim gradskim interventnim službama na brzoj reakciji. Održao sam jutros sastanak sa svim nadležnim službama, a prema do sada zaprimljenim dojavama, vjerujem kako neće biti potreba za sazivanjem Stožera Civilne zaštite. Pozivam građane da za potrebe crpljenja vode iz poplavljenih objekata nazovu dežurne službe JVP i Odvodnje koje su osigurale dodatne kapacitete. Također, na dežurni telefonski broj Crvenog križa 091 622 9094 mogu zatražiti korištenje isušivača i odvlaživača, dok s Čistoćom mogu dogovoriti odvoz glomaznog otpada. Za sve ostale potrebe, ostaje dežuran telefonski broj 023 208 185 u Gradskoj upravi – izjavio je nakon obilaska terena gradonačelnik Dukić.

Share.

Leave A Reply