Dani Švicarske u Splitu: U Staroj gradskoj vijećnici otvorena izložba Raffaele Zenoni, na Pjaci održan jazz koncert

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svečanim otvorenjem izložbe “Assembly / Saziv”, u atraktivnom izlagačkom prostoru Stare gradske vijećnice, švicarska slikarica Raffaela Zenoni premijerno se predstavila splitskoj publici i brojnim uzvanicima.

Izložbu suvremene likovne umjetnice otvorili su gradonačelnik Ivica Puljak i veleposlanik Švicarske Konfederacije Urs Hammer.

“Split je otvoren grad, grad kulture i od davnina grad visokih umjetničkih dosega i ostvarenja. U tom smislu zadovoljstvo je ugostiti ovakvu izložbu te umjetnici čestitam na predstavljenom slikarskom i kiparskom opusu”, kazao je među ostalim, gradonačelnik Puljak.

U postavu izložbe ujedinjeni su impresivni portreti jakog kolorita i energije, velikih dimenzija izvedenih u tehnici akrilika na platnu, te masivne, monokromne skulpture u kombiniranoj tehnici.

Raffaela Zenoni suvremena je likovna umjetnica rođena je i odrasla u Altdorfu, glavnom gradu kantona Uri u Švicarskoj, studij slikarstva završila je 2008. godine u Studiju HC, nezavisnoj akademiji za muziku, ples i slikarstvo u Bernu, a osim u andaluzijskom gradu Gaucinu – u kojem živi kad nije u Zagrebu – Raffaela Zenoni dosad je izlagala u Švicarskoj (Bern, St. Moritz, Zürich), Njemačkoj (Berlin, Frankfurt na Maini, Stuttgart), Belgiji (Bruxelles), Luksemburgu (Echternach). Izložba “Assemby/Saziv”, kao dio vrhunskih kulturnih događanja ovogodišnjeg programa Sudamje, otvorena je do 12. svibnja.

Također, u sklopu proslave Dana grada Splita i manifestacije Dani Švicarske, na Pjaci održan je i jazz koncert  sastava “Pirmin Huber Swiss Folk” koji je privukao publiku zanimljivim izvedbama kombinirajući švicarsku narodnu glazbu i pop-jazza.

Share.

Leave A Reply