Dobrovoljno predao oružje, a sada mu prijeti zatvor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Muškarac je bio predmetom kriminalističkog istraživanja u slučaju nevezanom za posjedovanje puškomitraljeza, ali je tijekom svojih redovnih zadaća policija doznala da, među ostalim, posjeduje  oružje. Kako je priznanjem potvrdio njihove sumnje, nije bilo potrebe za ishođenjem naloga za pretres i premetačine njegove obiteljske kuće u Plavnom, odakle je iznio puškomitraljez sa streljivom i predao ga policajcima.

Zbog posjedovanja oružja koje je neovlašteno držao kući, policija će ga kazneno prijaviti šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu.

Iz policije poručuju svim građanima da je ilegalno posjedovanje oružja zabranjeno i opasno te da je zakonodavac za to kazneno djelo namijenio kazne zatvorom koje, ovisno o težini djela, mogu biti izrečene na period od šest mjeseci do čak pet godina.

Jednim telefonskim pozivom moguće je riješiti se opasnog ratnog oruđa i bez ikakvih sankcija predati ga policiji.

Naime, čak da doma imate tenk koji ste zaplijenili u Domovinskom ratu i sakrili u garaži, sadašnji zakon omogućava vam da ga se riješite, na način da ga predate policiji prije no vam pokuca na vrata.

U sklopu akcije ‘Manje oružja, manje tragedija’, policija poziva građane koji i dalje skrivaju oružje, da ih o tome obavijeste jer u tom slučaju neće odgovarati pred zakonom za posjed inače ilegalnog ubojitog oruđa.

Nakon što građani telefonskim pozivom na 192 obavijeste policiju o oružju koje posjeduju, posjetit će ih policajci u civilu koji će doći neoznačenim vozilima i diskretno preuzeti oružje ili eksploziv.

Odlučite li se riješiti oružja i ubojitih sredstava, nikako takve predmete ne ostavljate na smetlištima, po kontejnerima ili drugdje, jer tako ugrožavate sve oko sebe, poručuju iz policije. 

Također, ne donosite sami to oružje ili eksploziv na policiju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, nego nazovite 192 ili se javite u najbližu policijsku postaju, a oni će onda poslati stručne i osposobljene službenike koji će elegantno obaviti posao i riješiti vas velikog zla radi kojeg lako možete završiti iza rešetaka, javlja ŠibenikIN

Preuzeto sa: DALMACIJA NEWS

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: