Godišnjica smrti Miljenka Smoje, dostupan je prigodni pečat u poštanskom uredu u Splitu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Prije 28 godina na današnji dan, 25.listopada, napustio nas je najveći kroničar ovog podneblja, novinarski bard Miljenko Smoje (1923.-1995.) kojem je Grad Split posvetio ovu godinu.
Tu obljetnicu odlučila je obilježiti i Hrvatska pošta koja je proljetos izdala poštansku marku s likom Miljenka Smoje u seriji “Znameniti Hrvati”, a na današnji dan bit će dostupan prigodni pečat u poštanskom uredu 21101 Split u Ulici kralja Tomislava 9, koji će potom biti dostupan sljedećih 30 dana u poštanskom uredu 0114 Zagreb u Jurišićevoj 5.
Za sve koji se baš danas, unatoč ne baš lijepom vremenu, žele podružiti sa Smojom, podsjećamo da je Odjel Gradske knjižnice Marka Marulića u Žrnovnici, u kojem se nalazi Smojina spomen-soba, otvoren od 8 do 15 sati, a u neposrednoj blizini nalazi se i žrnovničko groblje na kojem su sahranjeni Smoje i njegova Lepa.
Ako vam je Žrnovnica daleko, a ni Matejuška vam nije s ruke, podsjećamo da u Državnom arhivu u Splitu u Tvrđavi Gripe traje izložba “VELO MISTO, A MALI SVIT” koja je srijedom otvorena od 11 do 19 sati. Pozivamo familije da okupe sve svoje generacije i priušte si jedan zajednički zanimljiv i poučni “izlet” u splitsku povijest!
izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply