Grad Split ulaže u završne radove na novom vatrogasnom domu u Slatinama

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Za slatinske i splitske vatrogasce danas je bio svečan dan. Naime, u Slatinama na Čiovu potpisan je ugovor o financiranju rekonstrukcije vatrogasnog doma u iznosu od 130 tisuća eura. Također je potpisan i ugovor o financiranju redovne djelatnosti i opremanju dobrovoljnih vatrogasnih društava i Vatrogasne zajednice Grada Splita i sufinanciranje sezonaca-vatrogasaca za 2024. godinu, a u visini od 971 tisuću eura.

Prvi ugovor se odnosi na završne radove uređenja okoliša novog vatrogasnog doma i vatrogasnog tornja, a drugi ugovor sklapa se redovito svake godine.

Ugovore su potpisali gradonačelnik Ivica Puljak i Duje Nakir, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Splita. Gradonačelnik Puljak nije krio zadovoljstvo potpisanim ugovorima istaknuvši kako se iz gradskog proračuna kontinuirano ulažu sredstva u poboljšanje vatrogasne infrastrukture i opreme.

„Želimo našim vatrogascima pružiti što bolje uvjete rada. U punom smislu riječi, oni bdiju nad našim gradom i čuvaju naše živote i imovinu“, kazao je, među ostalim, čelni čovjek grada pod Marjanom.

Share.

Leave A Reply