Ideja za pobjeći od gužve: Svaku večer sjajni filmovi u bajkovitom ambijentu Ljetnog kina Bačvice

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Osvježenje od vrućina i gužvi svaku večer potražite u Ljetnom kinu Bačvice! Subota večer rezervirana je za “Gru i Malci: neustrašivi špijuni”, novi nastavak planetarno popularne franšize, film ispunjen subverzivnim humorom i prepun neprestane akcije. Odličan je ovo odabir za velike i male ljubitelje animiranih filmova.

Najpoznatiji zločesti dečki Will Smith i Martin Lawrence vraćaju se u svom prepoznatljivom spoju vrhunske akcije i urnebesne komedije u “Zločesti dečki: Sve ili ništa”.

 

Iz programa Festivala mediteranskog filma Split u Ljetno kino Bačvice stižu novi film Oscarovca Ryusuke Hamaguchija “Zlo ne postoji”, talijanski film “Enea” kojeg je najboljim proglasio žiri mladih, te “Raj”, dinamična obiteljska drama o kompleksnom odnosu majke i sina koja je oduševila splitsku publiku. Ove sezone na Bačvicama se uoči FMFS filma večeri repriziraju i kratke uspješnice, ovog tjedna to su “1001 noć” Ree Rajčić, i dvostruki pobjednik “Žarko razmazit ćeš dite” braće Popović.

Utorak je i dalje u ovom ljetnom kinu rezerviran za klasike i Kinoteku na Bačvicama. “Sumrak bogova” (1969.) jedan od najpoznatijih filmova Luchina Viscontija prikazuje se 9. srpnja, a tjedan dana iza “Treći čovjek” (1949.) Carol Reeda, najistaknutiji film noir svih vremena u kojem oduševljava izvanredna Alida Valli.

Ovog ljeta nastavljaju se brojne premijere i gostovanja na Bačvicama. Pa se tako makedonsko hrvatska koprodukcija “Domaćinstvo za početnike” redatelja Gorana Stolevskog prikazuje 18. srpnja. Na splitskoj premijeri o filmu će pričati glavni glumac Vladimir Tintor, a u pitanju je neukrotiv, dirljiv i neočekivano duhovit prikaz jednog napučenog i posve netipičnog kućanstva u suvremenom Skopju.

Ulaznice po cijeni od pet ili šest eura mogu se kupiti online, ili na blagajni Ljetnog kina Bačvice sat vremena prije projekcije. U kinu su dostupna hladna pića i kokice, a za one koji žele provodit više vremena u kinu dostupna je kartica vjernosti koja omogućuje jedan euro popusta na svaku ulaznicu, a svaki pet dolazak u kino je besplatan.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply