Istraga protiv svećenika (49): U prometnoj poginuo biciklist

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 49-godišnjeg župnika Župe Svetog Jurja u Trnju Damira Kelemenića zbog sumnje na kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Postoji osnovana sumnja da župnik 13. prosinca prošle godine oko 17.30 sati na cesti između Hemuševca i Donjeg Kraljevca vozeći osobni auto, nije prilagodio brzinu vožnje noćnim uvjetima i zavojitosti kolnika. U lijevom zavoju je nesmotreno prešao vozilom na lijevu prometnu traku i prednjom stranom udario u bicikl kojim je iz suprotnog smjera upravljao  Franjo Vlahek (63) iz obližnjeg Čukovca.  Biciklista je na mjestu nesreće preminuo od zadobivenih ozljeda.  Kako su tada priopćili iz PU međimurske, biciklista nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom. Ubrzo nakon što je skrivio nesreću, župnik Kelemenić javno se ispričao svima, naročito bratu i obitelji poginulog Vlaheka.

– Ispričao sam se kao čovjek  javno na svetoj misi bratu i obitelji preminulog. Žao mi je što se to dogodilo. Ja ću dok sam živ nositi ovaj križ. Drugo je pravda a drugo je moral. Stalno ću moliti za njega i na misama – rekao je tada za 24 sata župnik Kelemenić. O samoj nesreći nije mogao govoriti jer je u policiji potpisao dokument koji mu to brani.

 IZVOR: 24sata.hr

Share.

Leave A Reply