ITS ide dalje: Radovi na gradskim križanjima do ponedjeljka

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nastavlja sa modernizacija i prilagodba raskrižja i semaforske signalizacije u sklopu projekta Inteligentni transportni sustavi (ITS). Radovi se ovaj put izvode na četiri gradska križanja, Ulica Domovinskog rata – Mažuranićevo šetalište, Ulica Zrinsko Frankopanska – Put Supavla, Velebitska ulica – Zagorski put i Ulica Sedam Kaštela- Osmih mediteranskih igara, od sutra, 21.  veljače do ponedjeljka, 26. veljače od 9 sati.

Za vrijeme radova vrijedit će privremena prometna regulacija koja obuhvaća prilagodbu brzine i privremenu obustavu rada semafora na navedenim križanjima te regulaciju prometa prema postojećoj horizontalnoj signalizaciji (prometnim znakovima), a sve s ciljem osiguranja učinkovitijeg i sigurnijeg prometnog sustava te smanjenja prometnih zagušenja.

Podsjetimo, Grad Split za projekt ITS osigurao je bespovratna sredstva Europske unije u visini 10.843.654,85 eura (81.701.517,48 kn) iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, a zahvaljujući visokotehnološkoj regulaciji projekt će ubrzati protočnost prometa u Splitu, smanjiti gužve, povećati sigurnost i omogućiti da se maksimalno iskoriste postojeći prometni kapaciteti.

Pozivamo sugrađane da prate obavijesti o promjenama, a o svim detaljima pravovremeno ćemo obavještavati.  

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju!

Share.

Leave A Reply