ITS: U provedbi prva faza modernizacije i prilagodbe gradskih raskrižja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Započela je prva faza modernizacije i prilagodbe raskrižja i semaforske signalizacije na splitskim ulicama u sklopu projekta Inteligentni transportni sustavi (ITS) za koji su osigurana bespovratna sredstva u visini 10.843.654,85 eura (81.701.517,48 kn).

Radovi će se odvijati u razdoblju od 16. studenog do 15. prosinca 2023. godine na sljedećim križanjima:

 1. Ulica Domovinskog rata – Ulica Slobode
 2. Ulica Domovinskog rata – Dubrovačka ulica
 3. Dubrovačka ulica – Velebitska ulica
 4. Ulica Slobode – Velebitska ulica
 5. Ulica Hrvatske mornarice – Ulica Zrinsko Frankopanska
 6. Ulica Domovinskog rata – Solinska ulica
 7. Solinska ulica – Velebitska ulica
 8. Ulica Brune Bušića – Velebitska ulica
 9. Ulica Hrvatske Mornarice – Put Glavičina
 10. Ulica Hrvatske mornarice – Turska kula
 11. Dubrovačka ulica – Put Plokita.

Za vrijeme radova na snazi će biti nova prometna regulacija koja podrazumijeva prilagodbu brzine i privremenu obustavu rada semafora na navedenim križanjima te regulaciju prometa prema postojećoj vertikalnoj signalizaciji (prometnim znakovima). Molimo građane za suradnju i poštivanje prometne regulacije.

Podsjetimo, projekt Inteligentni transportni sustavi (ITS) predstavljaj nadgradnju klasičnog sustava prometa i transporta kojom se postiže znatno poboljšanje organizacije i odvijanja prometa. Donosi učinkovitiji prijevoz i povećanje sigurnosti u prometu, udobnost i zaštitu putnika te smanjenje emisije štetnih plinova. U prijevodu, ovaj, jedan od najmodernijih ITS-ova u Europi, zahvaljujući visokotehnološkoj regulaciji, ubrzat će protočnost prometa u Splitu, smanjiti gužve, povećati sigurnost i omogućiti da se maksimalno iskoriste postojeći prometni kapaciteti. 

Share.

Leave A Reply