Izgradnja garaže Lokve: nastavak i intenziviranje aktivnosti u sklopu gradskog projekta Urbane mobilnosti

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prošlog tjedna gradska tvrtka Split Parking započela je s realizacijom projekta gradnje nove garaže na Lokvama. Projektom je predviđena garaža na dvije etaže, a na prohodnom krovu nalazit će se školsko igralište. Po završetku radova, gradski kotar Lokve dobit će novih 220 parkirnih mjesta.

Gradnja ove garaže nastavak je aktivnosti koje se provode u sklopu gradskog projekta koji objedinjuje sve aspekte urbane mobilnosti, od javnog autobusnog prijevoza, sustava javnih bicikala, do gradnje parkinga i garaža, a u kojemu su aktivno uključene gradske tvrtke Promet, Split Parking, te nadležne gradske službe, kao i razvojna agencija RaST.

Radi se o strateškom projektu Grada Splita kojim sustavno radimo na rješenjima prometnog zagušenja u gradu. Tvrtka Promet već je napravila velike iskorake u unaprjeđenju usluge javnog gradskog prijevoza, koji bi uskoro trebao biti još frekventniji i dostupniji. Pored toga, obzirom na veliki uspjeh sustava javnih gradskih bicikala, idemo s daljnjim širenjem mreže javnih bicikala, unaprjeđenjem infrastrukture i sigurnosti svih sudionika u prometu. Ne isključujemo ni druge vidove ekološki prihvatljivog  prijevoza. Također, Split Parking u suradnji s gradskim službama identificirao je sve imovinski-pravno ‘čiste’ gradske lokacije i, pored ove na Lokvama, očekuje nas gradnja još javnih garaža u skorije vrijeme“, kazao je gradonačelnik Ivica Puljak istaknuvši kako nove garaže same po sebi ne mogu riješiti problem, ali mogu biti dijelom sveobuhvatnog rješenja. Aktivnosti u tom smjeru uključuju i analizu cijena parkinga i uspostavu modela potrebnih korekcija, a sve zajedno, uz pretpostavku mijenjanja životnih navika građana, trebalo bi rezultirati rasterećenjem zagušenih splitskih prometnica i boljom kvalitetom života građana.

Share.

Leave A Reply