Julije Meštrović jednoglasno reizabran za ravnatelja KBC-a Split

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Upravno vijeće KBC-a Split jednoglasno je potvrdilo prof.dr. Julija Meštrovića za ravnatelja te ustanove koji će joj na čelu biti i sljedeće četiri godine. Takvu je odluku donijelo Upravno vijeće KBC-a Split na čelu s predsjednikom prof.dr. Jugoslavom Bagatinom dok su članovi dr. Dragan Barić, prof.dr. Trpimir Glavina, dr. Stipe Jukić i medicinska sestra Iris Marin Prižmić.

Natječaj za ravnatelja splitske bolnice je raspisan u rujnu i na njega se prijavio jedino Meštrović. Novi mandat mu kreće nakon što ga potvrdi ministar zdravstva dr. Vili Beroš.
Izbor je prokomentirao predsjednik upravnog vijeća:
– Za prvog mandata dr. Meštrovića bolnica je znatno stručno i organizacijski unaprijeđena, uveden je veliki broj novih djelatnosti, a znatno su povećana i financijska ulaganja. Pokrenut je cijeli niz projekata za revitalizaciju našeg drugog najvećeg KBC-a u državi. Među njima su za iduću godinu najbitniji

Objedinjeni hitni bolnički prijem, Regionalni transfuzijski centar, kirurški blok na Križinama, uređenje helidroma i fizikalne medicine na Firulama.

– Za budući strateški razvoj to je izrada studija izvedivosti i projektne dokumentacije za novu Polikliniku, Centar za akutnu medicinu i Istraživački medicinski centar. Tijekom pandemije koronavirusom KBC Split je bio najopterećenija hrvatska bolnica i uz brojne izazove, osoblje bolnice je dobilo brojne pohvale i nagrade. To što nije bilo drugih kandidata govori o podršci koju dr. Meštrović ima u bolnici, ali i o tome koliko je mjesto ravnatelja zapravo teško i izazovno u ovom trenutku – zaključio je prof.dr. Bagatin.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply