Kako biti bolji roditelj? Odgovore nudi ciklus predavanja u projektu ”Školica za mamu i tatu”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

”Školica za mamu i tatu” novi je projekt namijenjen roditeljima koji žele naučiti kako biti dobar roditelj i slušati svoje dijete. Školica se provodi kroz interaktivna predavanje gdje roditelji imaju priliku promišljati o svojim roditeljskim vještinama, raditi na segmentima koje smatraju manje uspješnima u odgojnoj praksi, a sve to kroz interakciju s različitim stručnjacima iz predškolskog odgoja, psihologije, pedagogije, nutricionizma.

– Nije ovo nikakav tečaj gdje ćete platiti kreditnu ratu i postati instant bolji roditelj već poziv za trajni rad na sebi. Namijenjena je za sve koji aktivno sudjeluju u odgojnom procesu, koji pak uvijek iziskuje odgovornost a ostavlja trajne posljedice – kaže nam Marlena Miletić, predsjednica kaštelanske udruge Kućica sretnog djetinjstva, organizator Školice.

Školica se održava u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću i besplatna je za sve zainteresirane. Prvi ciklus Školice za mamu i tatu se sastoji od tri dijela. 

– 3. svibnja u 17 sati – Okrugli stol ‘Kako uspješno odgajati dijete?’

Osim rasprave kako biti bolji i uspješniji odgojitelj, razgovarat će se i problemskoj situaciji s kojima se svi suočavamo – kao aktivni i pasivni odgojitelji.

– 13. svibnja u 17 sati – Edukativno predavanje ‘Kako EKRANI utječu na razvoj dječjeg ponašanja?’

Na ovom edukativnom predavanju, dječja psihologinja Žana Pavlović će se osvrnuti o medijskom djetinjstvu i odrastanju uz medije, njihovom utjecaju na sva područja dječjeg razvoja. Razgovarat će se kako na temu gledaju roditelji, shvaćaju li važnost tog utjecaja… 

– 14. svibnja u 11 sati – Radionica o dohrani dojenčadi; u 13 sati – Radionica o prehrani starije dojenčadi i djece vrtićke dobi. 

Kraj prvog ciklusa Školice rezerviran je za temu koja danas vrlo često zabrinjava roditelje. Problemi poput ‘Ovo dijete ništa ne jede!’ ili vapaj ‘Ja više ne znam šta ću!’ ili pak spoznaja kako je jelovnik naše djece vrlo oskudan, siromašan te se nekoliko namirnica vrti u krug… samo su neke od tema o kojima će se raspravljati.

Kako započeti pravilnu, hranjivo bogatu dohranu te što izbjegavati u prehrani djece vrtićke dobi saznajte na predavanju nutricionistkinje Ivane Domislović, poznate voditeljice FB grupe ‘Domaće kašice za bebe’ sa preko 250.000 članova.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply