Klub Zona predstavio program za svibanj, ima za svakog po nešto: klesarstvo, izlet, putopisi, Etiopija, sajam odjeće…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Info Zona predstavila je program za svibanj. Program se otvara s četvrtim izdanjem Kvizone u petak 3. svibnja u 20 sati dok su za subotu planirana Šahovska popodneva i Večeri društvenih igara, navode u priopćenju. Pazarium, sajam vintage odjeće i rukotvorina, održat će se u nedjelju, 5. svibnja, od 10 do 14 sati, a u ponedjeljak 6. svibnja u 18 sati se održava Biciklopopravljaonica što je uobičajeno za prvi ponedjeljak u mjesecu.

– Povodom Dana grada, u Zoni će se u ponedjeljak, 6. svibnja, u 20 sati otvoriti izložba Splitske face solidarnosti. Dvadesetak originalnih ilustracija  izradila je Bruna Ercegovac za potrebe društvene igre koja će uskoro biti predstavljena javnosti. Na otvaranju izložbe možete saznati tko su istaknute ličnosti koje će se naći u društvenoj igri, ali i tko je dobio nagradu Splitska faca solidarnosti za 2023. godinu – poziva Josipa Bičanić, voditeljica kluba za mlade Zona.

Sajam razmjene korištenih predmeta održat će se 8. svibnja od 18 do 20 kao i svaki prvi utorak u mjesecu. Anime zone za zaljubljenike u anime umjetnost održat će se 9. i 16. svibnja, a Filmske čajanke 14. i 28. svibnja.

– U utorak, 15. svibnja, u 18.30 otvorit će se izložba bračke Klesarske škole koja će kroz kamene radove i fotografije ispričati priču o očuvanju jednog od najstarijih zanata. Za vrijeme trajanja izložbe zainteresirani će, uz stručnu pomoć, na komadu kamena moći i isprobati neke od alata – najavljuje Bičanić.

Zona 19. svibnja organizira cjelodnevni besplatni izlet na izvor rijeke Jadro. U utorak, 21. svibnja, u 18 sati splitski pustolov Jurica Galić Juka u Zoni će ispričati svoju priču o Etiopiji te kroz putopisno predavanje “Zemlja spaljenih lica” publiku odvesti u najljepše i najnegostoljubivije prirodne krajolike.

– Besplatna radionica pod nazivom “Online vs. Offline odnosi” održat će se u srijedu, 22. travnja, u 19 sati. Glavna tema bit će zdravi i kvalitetni međuljudski odnosi, ali i načini kako se nositi s negativnim mislima i rješavati različite izazove – objašnjava Bičanić.

U ponedjeljak, 27. svibnja, u 18 sati, gostovat će Katarza Body Art i održati predavanje “Body piercing 101”, a svibanjski program Zone zaključit će otvaranje izložbe mlade umjetnice Marije Petrović. Njena izložba u devetom ciklusu Mladi izlažu otvorit će se u srijedu, 29. svibnja, u 20 sati.

Više informacija i rezervacije za pojedina događanja dostupne su na klubzona.net.

Share.

Leave A Reply