Knjižnica Marko Marulić najbolja je knjižnica u Hrvatskoj! Veliko priznanje zaslužila je zbog iznimnih rezultata, u petak je službena ‘fešta‘

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Povodom Dana hrvatskih knjižnica koji se obilježava 11. studenoga, u petak se u koncertnoj dvorani Hrvatskoga doma u Tončićevoj ulici, Gradskoj knjižnici “Marka Marulića” dodjeljuje priznanje Knjižnice godine. Program počinje u 12.30 sati, nakon je planiran domjenak i posjet Knjižnici Dalmatini, novom poetsko-glazbenom odjelu sa Spomen sobom Ljube Stipišića Delmate i privatnom knjižnicom Jakše Fiamenga na adresi Zagrebačka 4.

Hrvatsko knjižničarsko društvo ustanovilo je Dan hrvatskih knjižnica 2010. s ciljem bolje vidljivosti i prepoznatljivosti knjižnica i knjižničnih aktivnosti u javnosti, upoznavanja s mnogostrukim i važnim poslanjem i ulogom knjižnica u informiranju, obrazovanju i kulturi pojedinaca i zajednice u cjelini te razgradnje stereotipnih predodžbi o knjižnicama i knjižničarima.

Svake godine na Dan hrvatskih knjižnica Hrvatsko knjižničarsko društvo dodjeljuje priznanje Knjižnica godine najboljoj knjižnici za ostvarene iznimne rezultate u području kreativnosti, inovativnosti i unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama. U ovoj godini to priznanje pripalo je Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu jer se istaknula svojim inovativnim djelovanjem te značajnim iskoracima kao vodeća kulturna, odgojno-obrazovna i javna ustanova u svojoj zajednici, stoji u obrazloženju HKD-ovog Povjerenstva za dodjelu priznanja Knjižnica godine.

Share.

Leave A Reply