Međunarodni dan ljudskih prava: Organiziran prijem za predstavnike splitskih nacionalnih manjina

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava predsjednik Gradskog vijeća Željko Domazet i gradonačelnik Ivica Puljak susreli su se danas u Gradskoj upravi s predstavnicima vijeća te udruga i zajednica nacionalnih manjina grada Splita. Prijemu u gradskoj vijećnici nazočili su Mario Negotić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Nađa Mladinić, voditeljica Odsjeka za demografiju i udruge civilnog društva.

-Split je grad u kojem su svi dobrodošli, a svi smo došli od nekud, čak i naš sveti Duje koji je stigao iz Sirije- rekao je gradonačelnik Ivica Puljak predstavnicima splitskih nacionalnih manjina čestitajući im Međunarodni dan ljudskih prava. Čestitkama se pridružio i predsjednik Gradskog vijeća, Željko Domazet izražavajući zadovoljstvo što upravo očuvanjem svojih kultura i tradicija, manjine obogaćuju život u našem gradu.

-Imamo odličnu suradnju i partnerski odnos sa službama Grada Splita, a osim očuvanja kulture i tradicije, mi smo ti koji uspostavljamo mostove prijateljstva povezujući naše matične zemalje sa Splitom – kazao je Edin Nurkić, predsjednik Koordinacije udruga nacionalnih manjina grada Splita.

Dobru suradnju s gradskim službama naglasili su i predstavnici drugih nacionalnih manjina grada Splita, a prijemu su nazočili predsjednici vijeća bošnjačke, albanske, crnogorske, slovenske, makedonske, srpske  i ruske nacionalne manjine te predstavnici Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata RH, Makedonskog kulturnog društva Makedonija, Makedonskog kulturnog centara¸ Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, Zajednice Talijana, Zajednice Mađara, Židovske općine, Poljske udruge Polonez, Zajednice Albanaca te Hrvatsko-ukrajinske udruge Cvit.

Share.

Leave A Reply