Mejaši-Kila: Otvorena Knjižnica za djecu i mlade!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gradonačelnik Ivica Puljak sa suradnicima nazočio je danas svečanom otvorenju Knjižnice za djecu i mlade u Gradskom kotaru Mejaši-Kila, a koja se nalazi na adresi Vrboran 19A. Ova knjižnica, smještena u kotaru prepunom novih stambenih zgrada i mladih obitelji, prvi je kulturni sadržaj na tom djelu grada koji će, kako je rečeno, biti plodno mjesto susreta za djecu, mlade i njihove roditelje.

Knjižnica je opremljena raznolikim knjižničnim fondom, od slikovnica za najmlađe do stripova, popularnoznanstvenih knjiga, lektirnih naslova, društvenih i PlayStation 4 igara, i brojnim drugim zanimljivim sadržajima. U knjižnici će se također odvijati raznovrsni edukativni programi, kreativne radionice i događanja za djecu i mlade.

„Današnja svečanost sjajna je vijest za ovaj dio Splita. Čestitam svima koji su uložili trude u otvaranju Knjižnice za djecu i mlade, a mi kao Grad ćemo nastaviti sa podrškom otvaranju ovakvih sadržaja i  u drugim dijelovima Splita na radost djece i njihovih roditelja“, kazao je gradonačelnik Puljak.

Ravnateljica Gradske knjižnice Marka Marulića Split Grozdana Ribičić navela je kako se svi vesele prvom kulturnom sadržaju na Kili s kojim je kvart na najboljem putu da dobije zaokruženi karakter urbanog gradskog prostora.

„Knjižnica za djecu i mlade sa svojim bogatim kulturnim  i obrazovnim sadržajima je mjesto gdje mladi naraštaji mogu kvalitetno provoditi svoje vrijeme“, istaknula je ravnateljica. Prigodni glazbeni program pripremili se učenici Osnovne škole „Mejaši“ s ravnateljicom Josipom Banić i knjižničarkom Ritom Karačić.

Share.

Leave A Reply