Na Gripama odan pijetet svim žrtvama totalitarnih režima 20. stoljeća

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U sklopu obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, gradonačelnik Ivica Puljak i zamjenik župana Stipe Čogelja položili su danas cvijeće i zapalili svijeće na ulazu tvrđave na Gripama.

„ Velikih žrtava totalitarnih režima, na žalost, bilo je i na našim prostorima. Te žrtve nisu bile uzaludne, jer današnje generacije žive u slobodi. Nadamo se da takvih stradanja više neće biti, premda svjedočimo velikim stradanjima ukrajinskog naroda“, poručio je okupljenima gradonačelnik Puljak.  Današnjem događaju također su nazočili su županijski i gradski vijećnici, don Vjenceslav Kujundžić, koji je održao i prigodnu molitvu, te predstavnici udruženja logoraša i gradskog kotara.

Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih sustava utvrđen je Deklaracijom Europskog parlamenta iz 2008. o proglašenju 23. kolovoza europskim danom sjećanja na žrtve staljinizma i nacizma, a potvrđen je rezolucijom Europskog parlamenta o europskoj savjesti i totalitarizmu iz 2009. godine.

Share.

Leave A Reply