Na Gripama održana komemoracija za Damira Šolmana

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U dvorani Košarkaškog kluba Split održana je danas komemoracija za preminulog Damira Šolmana, jednog od velikana splitske i hrvatske košarke. Obitelj, brojni prijatelji, nekadašnji Šolmanovi suigrači, predstavnici Hrvatskog košarkaškog saveza, Grada Splita te brojna poznata imena iz javnog i sportskog života, okupili su se oprostiti od sportaša koji je ostavio dubok trag u hrvatskom sportu.

Prve oproštajne riječi uputio je zamjenik splitskog gradonačelnika Antonio Kuzmanić.

„Ostali smo bez jednog istinskog velikana hrvatskog sporta i košarke. Ostali smo bez kolosa ljudskosti, poštenja, đentlmena, uzora i gospodina sa parketa. Split je ostao bez još jednog svog simbola, bez jednog od svojih najtrofejnijih sportaša. Pripadao je generaciji koja je sport smatrala viteštvom i časnim nadmetanjem. Bilo je to slavno vrijeme kada je košarka vjerojatno bila popularnija i od nogometa. Premda je rođen u Zagrebu, bio je pravi Splićanin od glave do pete. Damir Šolman dio je splitskog svijeta, dio splitskog identiteta“, kazao je, među ostalim, zamjenik Kuzmanić. U ime Hrvatskog košarkaškog saveza okupljenima se obratio tajnik Josip Vranković istaknuvši kako je Šolmanova fascinantna karijera ispisana – zlatnim slovima.

„Pamtit ću ga ne samo kao igrača, već kao osobu koja je za mlade uvijek imao osmijeh i toplu riječ“, kazao je Vranković. Dejan Žaja, čelnik Košarkaškog kluba Split naglasio je kako je danas malo pravih šampiona. „Damir je imao sve, talent, znanje, volju i želju za uspjehom, moral, etiku, poštenje. Istinski je šampion i kao takav će ostati u našim srcima“, poručio je. U svom govoru posebno emotivan bio je Željko Jerkov poručivši kako je došlo teško vrijeme u kojem odlaze – najveći.

„Imao sam čast i sreću što sam s Damirom igrao u klubu deset godina i u reprezentaciji četiri. Sretan sam i zahvalan što sam mogao igrati s njim, što mi je 50 godina prijatelj i što je bio dio mog života. Na tome mu beskrajno hvala“, kazao je Jerkov.

Share.

Leave A Reply