Nastavlja se rušenje na Žnjanu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

9:55 – Pred Zenom se pojavio i vlasnik bara Tomislav Burazin koji je novinarima otkrio kako je na Upravnom sudu podnio tužbu na rješenje o uklanjanju objekta.

‘Prije svega ću vidjeti postoji li mogućnost dogovora s građevinskom inspekcijom da mi daju još nekoliko dana da dobijem odluku suda. Zen je u građevnoj zoni, koristi sama 30 posto gabarita, što znači da je mogao biti još tri puta veći. Objekt ima lokacijsku dozvolu i mogućnost dobivanja građevinske dozvole, stoga odluka suda da se odgodi rušenje ne bi bila protivna javnom interesu – kazao je Burazin.

Na pitanje što je s koncesijskim odborenjem, Burazin odgovara kako ga je zatražio, ali još nije dobio nikakav odgovor, no još jednom naglašava kako je prema detaljnom prostornom planu koji je trenutno na snazi ‘ishodovao određene dozvole’.

Što se tiče žutih traka postavjenih pred njegovim objektom kaže da ne zna što znače jer ga nitko nije kontaktirao, a na pitanje zašto se iznosi inventar ako danas ne očekuje rušenje, odgovara kako se iznose vrijedne stvari.

Što će biti krenu li bageri, upitali su ga novinari, a Burazin poručuje da će u tom slučaju netko odgovarati za naknadu štete.

9:21 – Ispred lounge bara Zen na Žnjanu stigli su jutros, nešto prije devet sati, građevinski inspektori u pratnji policije i zaštitara.

Kako je prostor ispred bara ograđen zaštitnom trakom, sve je ukazivalo na to da će se uskoro pojaviti i bageri te krenuti s rušenjem, no nešto iza devet sati pojavili su se nepoznati mladići, otključali prostor te krenuli iznositi dijelove inventara.

Inspekcija je, podsjetimo, još jučer najavila da će vlasnicima objekata, pokažu li  dobru volju i želju za suradnjom, omogućiti da do petka sami uklone svoje objekte, no s obzirom da je pred objektom postavljena zaštitna traka, još nije isključeno da će se, nakon što objekt bude ispražnjen, pojaviti bageri i krenuti s rušenjem.

Preuzeto sa: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply