Nathodnik na Mejašima: Za vikend montaža, vrijedit će privremena regulacija prometa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kako bi se podigla razina sigurnosti pješačke komunikacije unutar gradskih četvrt Dragovode i Mejaši, prvenstveno prema Osnovnoj školi na Mejašima, Grad Split ovog će vikenda krenuti s montažom čeličnog djela konstrukcije pješačkog nathodnika Vukovarskoj ulici. Zato će za vrijeme izvođenja radova biti potpuno zatvorena dionica od križanja Vukovarske ulice i Ulice 141.brigade i Težačkog puta na zapadnom dijelu te na istočnom dijelu od križanja Vukovarske ulice i Lovrinačke ulice. Vrijeme provođenja privremene regulacije prometa je od 19. travnja u 5 sati do 22. travnja u 5 sati. U slučaju ranijeg završetka radova montaže, zatvorena dionica bit će ranije puštena u promet, a građani će o tome biti obaviješteni na vrijeme.

Iz projekta: „Nathodnik preko Ulice grada Vukovara“ zamišljen je kao čelična ovješena konstrukcija formirana od pravokutnog čeličnog portala na koji je ovješena rešetkasta konstrukcija gornjeg ustroja nadvožnjaka. Konstrukcija nadvožnjaka prelazi prometnicu Ulice grada Vukovara pod kutem od 104°, a portalni čelični okvir je tlocrtno zakrivljen u odnosu na konstrukciju mosta za 30°.

Investitor je Grad Split, izvođač je tvrtka Tehno-elektro d.o.o. iz Đakova, a ukupna cijena radova s PDV-om iznosi 913.369,36 eura.

Share.

Leave A Reply