NEK IM ADVENT ZAMIRIŠE Splitski ugostitelji kuhaju za medicinske sestre i liječnike!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

‘Nek im Advent zamiriše’, naziv je akcije koju je organiziralo Udruženje ugostitelja Split za djelatnike KBC-a. Svakog dana do 27. prosinca nosit će hranu i piće vrijednim medicinskim djelatnicima koji nose borbu s koronavirusom na svojim plećima.

– Ušli smo u najljepše doba godine i ne smijemo dozvoliti da čaroliju koju Božić predstavlja zagluše surovi događaji kojima smo okruženi. Osnova ugostiteljstva je buđenje pozitivnih emocija, stvaranja osjećaja ugode i zajedništva. Iako zatvoreni, tu uslugu i dalje možemo pružati – kaže nam Stipe Jeličić, potpredsjednik Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK.

Svojim kuhačama ugostitelji će ovaj Advent začiniti tako, kako kažu, najpotrebnijima za naše društvo, a to su u ovom trenutku medicinske sestre i liječnici. 

Članovi su se, navodi, već početkom mjeseca individualno organizirali i počeli spremati hranu za djelatnike Covid centra. 

Akciju su proširili i na ostatak udruge i popunili dva tjedna do Božića za odjel plućnog na Firulama, infektologije, anesteziologije  i fizikalne na Križinama, a nisu zanemarili ni onkologiju. 

– Svoj obol su dali i caffe barovi iz udruge u vidu donacija pića i kave, a pozivamo i sve ostale ugostitelje koji su zatvoreni i koji imaju volju pomoći na bilo kakav način, da donacije u podne donesu na ove odjele – poziva.

Kažu i da je ova godina za ugostitelje po svemu bila teška, ali zanemarivo prema onome što su prolazili i što prolaze djelatnici u zdravstvu. 

– Već kad smo dobili podršku države, smatramo da ju je ispravno preusmjeriti nazad u sektor gdje je najpotrebnija – kaže.

Takvom sinergijom, dodaje, zatvara se krug humanosti i na najbolji mogući način štuju se vrijednosti Adventa.

Nadaju se da ovakva suradnja svih dionika krize neće biti iznimka, nego će i ubuduće iz svakog problema, zajedničkim djelovanjem, izvući ono najbolje.

– Nadamo se da će mirisi Božića utopliti hodnike splitske bolnice i da će im makar nakratko utrnuti stres i dati im snage za izdržati radni dan. Nek im Advent zamiriše, nek im je sretan i blagoslovljen Božić i nek nam, svima, nova godina donese ljepše okolnosti – poručuju.

izvor: dalmatinskiportal.hr

Share.

Leave A Reply