NOVOSTI S MARJANA Nema više parkiranja iznad Kašjuna

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Park šuma Marjan odlučila je posve dokinuti mogućnost parkiranja iznad plaže Kašjuni. O čemu se radi pojasnio nam je ravnatelj Marko Pejnović.

‘Parkiranje uz cestu, bez obzira što ima mjesta, nije dozvoljeno i to nikako, ni pod kojim uvjetima, ne mogu i ne smiju postati legalna parkirna mjesta, jer jednostavno ne zadovoljavaju uvjete za legalna parkirna mjesta.

Kad se automobil parkira na mjesto na kojem nema bankine tada su pješaci prisiljeni kretati se kolnikom, što je zabranjeno, jer je s druge strane automobila opasna provalija.

Na mjestima na kojima je prije nekoliko godina postavljena nova bankina, odmaknuta je cca 1 metar od ceste te je na taj način omogućeno parkiranje, ali nedozvoljeno, jer parkiranje između kolnika i bankine nije dozvoljeno.

Kad se automobil parkira uz bankinu, jednim dijelom je na kolniku, što je zabranjeno, a pješaci su prisiljeni kretati se kolnikom, jer između automobila i bankine nema mjesta.

U ljetnom razdoblju, kad je javni prijevoz učestaliji i kad je automobil parkiran uz bankinu, 2 autobusa, autobus i vatrogasni kamion, pa čak i autobus i veći automobil, ne mogu se mimoići.

Sve navedeno su razlozi radi kojih se postavlja bankina uz južni dio Šetališta I. Meštrovića iznad plaže Kašjuni’, rekao je.

izvor: dalmatinskiportal.hr

Share.

Leave A Reply