Obavijest potrošačima o zamućenju vode za 12.1.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Obzirom na još uvijek blago zamućenje izvorišta Jadro, te povećani parametar zamućenosti na određenim dijelovima vodoopskrbne mreže u nastavku donosimo obavijest i preporuku.

Današnji rezultati ispitivanja vode uzeti na različitim mjestima iz vodoopskrbne mreže u ovisnosti, pokazuju da je još samo na određenim dijelovima vodoopskrbnog sustava parametar zamućenja još uvijek neznatno povišen u odnosu na propisane vrijednosti.

Analize s terena također pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, a sva dosadašnja ispitivanja pokazuju da je voda kemijski i mikrobiološki ispravna.

Obzirom na dosadašnju praksu, iskustva i preporuku NZJZ još uvijek se preporučuje koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju.

Situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano se prati, obzirom da je zamućenost na samom izvorištu u značajnom opadanju ViK će provoditi ispiranje onih dijelova vodoopskrbnog sustava gdje je je parametar još uvijek povišen u odnosu na propisanu vrijednost. O svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih medija i naše web stranice www.vik-split.hr

Share.

Leave A Reply