Počela akcija Agrokor: Policija u 6 ujutro upala u Kulmerove dvore, počeo pretres kuća Ivana Crnjca, Tomislava Lučića, Ljerke Puljić i Piruške Canjuge; Odvjetnik: Uhidbeni nalog je predan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U ponedjeljak u 6 ujutro policijska vozila ušla su u Kulmerove dvore. U sam kompleks dvorca ušla su dva policijska i dva osobna vozila, a jedno stoji ispred ograde, javlja Jutarnji.

8:00 – Policija je ušla i u zgradu na adresi Jurja Dalmatinca 8, u kojoj je prijavljen Tomislav Lučić, bivši član uprave Agrokora zadužen za financije i kontroling. Lučić je godinama uživao povjerenje Ivice Todorića i uz njega praktički bio jedan od najvažnijih ljudi u koncernu.

7:40 – Prema neslužbenim informacijama, policija se nalazi i u domu Piruške Canjuge, koja je prije nekoliko dana angažirala i odvjetnika Antu Nobila, javlja N1

7:30 – U Ravnateljstvu policije Hini su potvrdili da će prve informacije dati uskoro.

7:35 – Prema dostupnim informacijama, Ivica Todorić nije u Hrvatskoj.

7:20 – Oko 7.15 sati u stan Ivana Crnjca ušao je njegov odvjetnik Igor Cišper koji je novinarima potvrdio da je uhidbeni nalog njegovog klijenta predan. U Kulmerove dvore stigao je odvjetnik Nikola Mandić. Bit će prisutan na pretresu. Nekoliko minuta poslije došli su Čedo Prodanović i Jadranka Sloković.

7:10 – Jutarnji doznaje da je policija upala u kuću i izvršnoj dopredsjednici Agrokora Ljerki Puljić! Jedna od najmoć
nijih hrvatskih menadžerica dočekala je policijce i pustila ih u kuću.

6:45 – Ispred Kulmerovih dvora parkirao se još jedan automobil. Iz njega je izašao jedan stariji gospodin, policija ga je dočekala i odvela u kompleks. Također, čistačica koja je vrijeđala novinare također je ušla unutra u pratnji policije.

6:40 – Policija je ušla i u dom Ivice Crnca, bivšeg financijskog direktora Agrokora, a pretpostavlja se da bi istražitelji mogli pokucati na vrata i ostalih direktora Agrokora.

6:30 – U Kulmerovim dvorima sve je već gužva. U kompleks je upravo ušao Range Rover, a ispred ograde se parkirao još jedna automobil. Iz njega je izašla jedna žena, inače zaposlenica iz Dvora, te je počela urlikati na novinare

– Lešinari!

6:20 – Rano jutros krenula je Akcija Agrokor. Državno odvjetništvo već mjesecima provodi izvide, a jutros nešto prije 6 sati policija je stigla u Kulmerove dvore, rezidenciju Todorićevih.

Preuzetzo sa: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply