Počela nastava u programima Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

429 učenika i preko 120 mentora kroz 12 subota tijekom školske godine sudjelovat će u programima Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, istaknuto je danas na svečanosti u povodu početka nastave za centre izvrsnosti matematike, prirodoslovlja te novih tehnologija i informatike. “Upravo je naša županija prepoznala potencijal naše djece kako bi se s njima radilo i usmjerilo ih na pravi put. Ova djeca će doprinijeti razvitku naše županije i cijele Hrvatske, a mi ćemo biti kotačić koji će ih usmjeriti na njihovu putu te smo na to iznimno ponosni”, rekao je zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić naglasio je kako su ta djeca prošla brojna testiranja te su izabrani najbolji od najboljih. “Mi već godinama intenzivno radimo s darovitom djecom te okupljamo motivirane, darovite i nadarene učenike koji žele znati više jer kroz sustav redovitoga rada oni ne dobivaju sve što žele ispratiti. Na taj način šaljemo poruku da se s ovim učenicima treba na sustavan i organiziran način baviti. Mi to ovdje radimo kroz Centar izvrsnosti i postižemo iznimne rezultate”, rekao je Đonlić.

Ravnatelj Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije Ivica Zelić izjavio je kako se želi razviti sustav u kojemu će se potencijal djeteta prepoznati te će mu se dati podrška. “U odnosu na sam početak Centra izvrsnosti puno smo iskusniji te s većim brojem djece i programa. Također, imamo poprilično razvijen sustav i to je ono što u biti želimo postići”, rekao je Zelić.

Share.

Leave A Reply