Predavanje „Barokna umjetnost Boke kotorske“ akademika Radoslava Tomića – 27. ožujka na splitskom Filozofskom fakultetu!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Udruga studenata povijesti “Toma Arhiđakon” – ISHA Split i Hrvatski plemićki zbor – splitski ogranak pozivaju Vas na otvoreno predavanje pod naslovom „Barokna umjetnost Boke kotorske“ povjesničara umjetnosti akademika HAZU dr. sc. Radoslava Tomića, koje će se održati u ponedjeljak, 27. ožujka 2023., s početkom u 18:30 h u prostorijama Filozofskog Fakulteta u Splitu – dvorana P6, Poljička cesta 35 (bivša zgrada Brodomerkura).

Radoslav Tomić je rođen 1957. u Splitu, a diplomirao je povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1982. godine. Doktorsku disertaciju s temom „Barokno kiparstvo u mramoru na području Dalmacije“ obranio je 1994. godine te se usavršavao u Italiji, Njemačkoj i Austriji. Od 1986. do 1997. godine bio je konzervator u Splitu, a od tada je radio u Institutu za povijest umjetnosti u Zagrebu kao znanstveni savjetnik u trajnom zvanju. Od 1997. do 2104. predavao je kolegij „Umjetnost baroka“ na Odjelu za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru, gdje je izabran u zvanje redovitog profesora u trajnom zvanju. Predaje kolegije na sveučilištima u Zagrebu i Splitu. Autor je ili koautor brojnih djela među kojima se izdvajaju: „Barokni oltari i skulptura u Dalmaciji“, „Trogirska slikarska baština“, „Splitska slikarska baština“, „Slikar Giovanni Battista Augusti Pitteri u Dalmaciji“, „Umjetnička baština Zadarske nadbiskupije – Slikarstvo“, „Umjetnička baština Zadarske nadbiskupije – Kiparstvo II“, „Katedrala Gospe Velike u Dubrovniku“, „Vrboska i njezine znamenitosti“, „Zborna crkva sv. Vlaha u Dubrovniku“. Za monografiju „Umjetnička baština Zadarske nadbiskupije – Kiparstvo II“, objavljenu u Zadru 2008. godine, dobio je Godišnju nagradu Društva povjesničara umjetnosti. Od 2010. godine redoviti je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Razredu za likovne umjetnosti.

Veselimo se Vašem dolasku i sudjelovanju!

Udruga studenata povijesti “Toma Arhiđakon” – ISHA Split

Share.

Leave A Reply