Predstavljen projekt izgradnje sportskog centra na istoku grada

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na Mejašima je danas predstavljen projekt izgradnje sportskog centra s bazenom čijom će realizacijom građani istočnih dijelova grada u skorijoj budućnosti dobiti nove, primarno sportsko-rekreacijske sadržaje. Budući, moderan sportski kompleks sadržavat će sportske dvorane, bazen za vaterpolo, vanjski teren na krovu, a predviđena su i parking mjesta te zelene površine.

– Od početne ideje da se napravi manji rekreacijski centar, mi smo analizom došli do zaključka da je moguće u sklopu kompleksa sagraditi i bazen, čime bi dobili uistinu reprezentativan sportski centar, kazao je gradonačelnik Ivica Puljak istaknuvši kako se radi o vrlo lijepoj zajedničkoj inicijativi. – Ideja je krenula iz kotara, mi smo je u Gradskoj upravi zajedno s kotarom proširili, a na prijedlog kolega iz Mosta projekt je uvršten u proračun, kazao je gradonačelnik dodavši kako se radi o primjeru koji dokazuje kako se politički na razini kotara i grada može uspješno i konstruktivno surađivati na dobrobit građana.

Zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić dodao je kako se radi o projektu čija se vrijednost procjenjuje na oko 10 milijuna eura. – Grad Split projekt „Sportskog Centra Vrboran“ uvrstio je na listu projekata za financiranje putem EIB okvirnog zajma, kao i u rebalans proračuna, čime će se osigurati sredstva za njegovu realizaciju. Očekujemo da bi do kraja iduće godine mogli započeti s gradnjom, kazao je zamjenik Kuzmanić istaknuvši kako na istoku grada fali sportskih sadržaja te će se stoga, pored ovog projekta pokušati iznaći lokacijske mogućnosti i za dodatne sportske terene i sadržaje.

Razvojem događaja, razumljivo, zadovoljan je Toni Piplica, predsjednik Gradskog kotara Mejaši. – Ponosan sam da kreće u realizaciju inicijativa kotara od prije tri godine. Ovo je dobar dan za naš, najmlađi splitski kotar, jer nama uistinu nikad dosta igrališta, parkova i sportskih terena. Očekujemo potvrdu izmjena DPU-a od strane Gradskog vijeća i uspješno rješavanje pravnih pitanja, kako bi konačno krenula izrada projektne dokumentacije. Uz knjižnicu, vrtić i novu osnovnu školu, sportski centar bit će ogroman poticaj za mlade obitelji da dođu ovdje živjeti, kazao je Piplica zahvalivši svima koji su od početka podupirali ovaj projekt i rade na njegovoj realizaciji. 

Prvi sljedeći korak koji Grad Split planira učiniti odmah nakon usvajanja Izmjena i dopuna DPU-a od strane Gradskog vijeća je izrada Programa, za koji su podloge već spremne te provedba javnog arhitektonskog natječaja za realizaciju projekta, a koji će dati najbolje rješenje temeljem kojeg će se izrađivati projektno-tehnička dokumentacija.

Paralelno sa pripremom i provedbom natječaja, započet će pregovori s HEP-om za stjecanje prava vlasništva na čestici na kojoj je planirana realizacija projekta Sportskog centra.

Sportski centar Vrboran

Share.

Leave A Reply