Predstavnici Korejskog razvojnog instituta i veleposlanik Republike Koreje kod gradonačelnika Puljka

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Veleposlanika Republike Koreje Hong Sungwooka i predstavnike Korejskog razvojnog instituta primio je danas gradonačelnik Ivica Puljak sa suradnicima.

Gradonačelnik Puljak i veleposlanik Sungwook složili su se kako postoje mogućnosti za ostvarivanje napretka u ekonomskoj suradnji između dviju zemalja.

Gradonačelnik je istaknuo velike potencijale suradnje u području kulture, turizma, primjene tehnoloških ‘smart city’ rješenja i koncepta zelenog, održivog razvoja te je istaknuo značaj Koreje kao globalnog tehnološkog diva.

“Razvijamo Split kao tehnološki hub šire regije te su nam, u tom smislu, iskustva korejskog tehnološko-znanstvenog razvoja svakako dobrodošla”, kazao je, među ostalim, gradonačelnik Puljak.

Jedna od tema današnjeg sastanka bila je i sudjelovanje Grada Splita u programu Vlade Republike Koreje “Knowledge Sharing Program-KSP” unutar kojeg Služba za razvoj grada razvija prijedlog projekta “Boosting High-tech Businesses & SMEs in Technology Park Split“, a u suradnji sa partnerima iz Korejskog razvojnog instituta (KDI).

“Knowledge Sharing Program” program je korejskog Ministarstva gospodarstva i financija pokrenut 2004. godine s ciljem dijeljenja znanja i iskustava te razvijanja gospodarske suradnje s državama-partnerima. KSP je jednogodišnji program koji se odnosi na područje ekonomskog razvoja, razvoja ljudskih resursa, ruralnog razvoja, javnih financija, industrijske i trgovačke politike, zdravlja i brige o zdravlju, makro-financijskih politika, tržišta rada, javne uprave, kulture, sporta i turizma, znanosti i tehnologije te turizma.

Share.

Leave A Reply