Prihvaćen prijedlog koji će obradovati Oliverove obožavatelje: trajekt na liniji Split-Vela Luka nosit će njegovo ime

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Novonabavljeni brod Jadrolinije ranije nazvan “Vela Luka”, koji se bijeloj floti pridružio potkraj 2023. godine, ima novo ime – “Oliver”, te će u svakodnevnim plovidbama doticati rodno mjesto Olivera Dragojevića.

Do ove je promjene došlo nakon zaprimljenog prijedloga Hrvatske glazbene unije za preimenovanjem broda koji je Jadrolinija razmotrila i prihvatila. Trajekt “Oliver” održavat će državnu trajektnu liniju Split – Vela Luka – Ubli te će u svojim svakodnevnim plovidbama doticati rodno mjesto Olivera Dragojevića.

Ovaj je pjesnik i glazbenik svojom glazbom dodirnuo cijelu Hrvatsku, a posebice su za nju vezani oni koji od mora i uz more žive. Na svoj je posljednji počinak ispraćen 2018. godine upravo katamaranom Jadrolinije, a na ovaj mu se način iskazuje počast kakvu je zaslužio.

Trajekt “Oliver” uključit će se u liniju do sezone i vjerujemo da će osim svojim maritimnim sposobnostima, koje će podignuti kvalitetu usluge na liniji, putnike svakoga dana ispunjavati ponosom i sjećanjima na Olivera.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply