Promet opet zapošljava, ovaj put 15-ak vozača

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gradonačelnik Ivica Puljak je dao suglasnost za zapošljavanje novih djelatnika u splitskom Prometu. Konkretno, traži se deset do petnaest novih vozača ili vozačica. Odabranima će biti ponuđen ugovor o radu na određeno vrijeme od tri mjeseca, uz mogućnost zapošljavanja na neodređeno.

Primjetivši da su ovakvi natječaji splitskog gradskog prijevoznika relativno česti, upitali smo Prometovog direktora Miroslava Delića: Kako to?

– Jednostavno je, u zadnjih četiri do pet mjeseci nas je napustilo petnaestak vozača. Dio ih je otišao u mirovinu, dio sporazumno, a ostatak je radi zdravstvenog stanja dalje nesposoban za vožnju. Tako da, ukoliko želimo i dalje održavati trenutni broj linija, moramo adekvatno zamijeniti te ljude. Osim toga, mi zapošljavamo 340 vozača i samim slijedom velikih brojeva je jasno da će se tu događati značajan obrtaj između novih i starih. Otprilike 30 vozača godišnje izađe iz sustava – objašnjava Delić.

Trenutna stopa bolovanja unutar ovog poduzeća je sedam do osam posto, što značajno ne utječe na normalno odvijanje rada. Za vrijeme korone je ovo, jasno, bilo nešto drugačije. Tada je, pošto vozači svakodnevno dolaze u kontakt sa stotine, ako ne i tisuće ljudi, bolovao nešto veći postotak vozača.

Zanimalo nas je još, prežu li ljudi od zapošljavanja na ovu poziciju zbog mogućih incidentnih situacija, kojima je javnost znala posvjedočiti kroz godine.

– Broj takvih nesretnih događaja se značajno smanjio, što zbog toga što su izmjenama zakona vozači proglašeni za službene osobe, što zbog toga što svi naši autobusi imaju antivandalske kabine koje onemogućuju neželjeni kontakt vozača i putnika – rekao nam je direktor.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply