Radovi na križanjima Velebitska-Zagorski put i Ulica sedam Kaštela- Osmih Mediteranskih igara

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U sklopu provedbe projekta Inteligentni transportni sustavi (ITS) Grad Split nastavlja sa modernizacijom i prilagodbom raskrižja i semaforskom signalizacijom te ovim putem najavljuje radove i primjenu privremene prometne regulacije na križanjima Velebitska ulica – Zagorski put od 19. do 20. ožujka te Ulica Sedam Kaštela- Osmih mediteranskih igara od 21. do 22. ožujka 2024. , sve s početkom u 9 sati.

Nova prometna regulacija obuhvaća prilagodbu brzine i privremenu obustavu rada semafora na navedenim križanjima te regulaciju prometa prema postojećoj horizontalnoj signalizaciji (prometnim znakovima) s ciljem osiguranja učinkovitijeg i sigurnijeg prometnog sustava te smanjenja prometnih zagušenja.

Mole se svi sudionici u prometu za strpljenje i suradnju tijekom izvođenja radova, a sve  obavijesti o promjenama bit će objavljene putem Službene web i FB stranice Grada Splita.

Grad Split za projekt ITS osigurao je bespovratna sredstva EU-a u visini 10.843.654,85 eura (81.701.517,48 kn) iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, a zahvaljujući visokotehnološkoj regulaciji projekt će ubrzati protočnost prometa u Splitu, smanjiti gužve, povećati sigurnost i omogućiti da se maksimalno iskoriste postojeći prometni kapaciteti.

Unaprijed vam zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju!

Share.

Leave A Reply