Raste popularnost javnog gradskog prijevoza

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Broj prodanih karata za javni gradski prijevoz u Splitu u ovoj je godini u porastu za 11,29%!

Rezultat je to uvođenja novog sustava naplate e-ticketing kojim je Promet značajno podignuo i unaprijedio kvalitetu i dostupnost javnog gradskog prijevoza, povećao informiranost putnika i kvalitetu upravljanja podatcima sustava. Ne čudi stoga da je prijevoz autobusima među građanima Splita sve poželjniji način kretanja po gradu.  

Mobilna aplikacija splitski je Promet definitivno uvela u 21. stoljeće i omogućila dostupnije i jednostavnije plaćanje prijevozne usluge. Podsjetimo, putem aplikacije može se obaviti kupnja pojedinačnih karata u vozilu, kao i registracija aktivne karte prilikom presjedanja u drugo vozilo. Kupiti se mogu i mjesečni, odnosno godišnji kuponi.

Kako bi dodatno motiviralo građane na korištenje javnog gradskog prijevoz, Promet je odlukom Skupštine početkom ove godine izmijenio cjenik zaokruživanjem cijena putnih karata na nižu, osim u slučaju kupovine putnih karata u autobusima, što je pridonijelo povećavanju prodaje preko drugih kanala, a u konačnici ubrzalo protočnost prometa.

Također, važno je spomenuti kako su sve ove usluge osim povećanju zadovoljstva među građanima doprinijele i povećanju ostvarenih prihoda ove gradske tvrtke. Za prvih devet mjeseci ove godine prihod je povećan za 1.118.706 eura u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Iz Prometa spremaju još noviteta kojim će unaprijediti razinu svoje usluge prema građanima, a neke će biti predstavljene već sljedeći tjedan!

Share.

Leave A Reply