Rekorder vikend akcije napuhao 2,01 promila

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Tijekom vikenda na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske evidentirano je 19 prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedena je akcija u prometu tijekom koje je evidentirano ukupno 127 prekršaja od čega 46 u odnosu na alkohol i 43 u odnosu na brzinu.

U prostorijama policije zadržano je pet vozača, a najveća izmjerena koncentracija alkohola je iznosila 2,01g/kg i izmjerena je na području Hvara.

Nadalje, tijekom vikenda na  području Policijske uprave  splitsko-dalmatinske evidentirano je  19 prometnih nesreća od čega jedna sa poginul12 s materijalnom štetom. Jedna osoba je smrtno stradala. Tri osobe su teže, a devet osoba je lakše ozlijeđeno.

Akcija “Faktori rizika”

U utorak, 24. listopada, od 12 do 17 sati na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provesti će se akcija u prometu, pod nazivom „Faktori rizika“. U akciji će se zahvaćati svi prekršaji koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, a posebno prekršaji prekoračenja brzine, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, korištenja mobitela za vrijeme vožnje i nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilu.

Pozivamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, kako bi vlastitim ponašanjem doprinijeli podizanju razine sigurnosti u prometu, odnosno smanjenju prometnih nesreća, posebno onih s najtežim posljedicama, javljaju iz PU splitsko-dalmatinske

Preuzeto sa: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply