Smotra Sveučilišta: “Maturanti, u Splitu studirajte i ovdje ostvarite svoje ambicije i snove”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Danas je na splitskom Kampusu, na trgu ispred Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, započela dvodnevna smotra na kojoj će se fakulteti predstaviti budućim studentima. Smotru je, u nazočnosti gradonačelnika Ivice Puljka, otvorio rektor Dragan Ljutić kazavši da ovakav način prezentiranja splitskih fakulteta može pomoći budućim studentima u odabiru najboljeg studijskog programa. Kako je naveo rektor, grad pod Marjanom potvrdio se kao sjajna sredina za studiranje.

“Naravno, nije u pitanju samo edukacija koju pruža Sveučilište. Želimo da student budu i dobri ljudi i dobri stručnjaci te znanstvenici”, poručio je rektor Ljutić. Ponos zbog razvoja Sveučilišta izrazio je i gradonačelnik Puljak pozvavši maturante da izaberu Split kao mjesto budućeg akademskog obrazovanja.

“Kao gradonačelnik, ali i kao profesor, ističem ponos zbog našeg Sveučilišta, najboljeg u Hrvatskoj i jednog od najboljih i izvan naših granica. Pozivam sve buduće studente da se odluče za studiranje upravo u Splitu. Preporučujem im da tijekom studiranja dio iskustva i znanja steknu u inozemstvu te se potom vrate u Split i ostvare sve svoje ambicije. Na nama ostalima je da stvorimo uvjete za ostvarenje tih ambicija i snova. U Splitu smo pokrenuli velike višemilijunske investicije upravo za razvoj znanosti i visokih tehnologija”, kazao je gradonačelnik Puljak. Današnjoj smotri nazočili su brojni uzvanici među kojima i zamjenik župana Stipe Čogelja te Željko Domazet, predsjednik Gradskog vijeća.

Share.

Leave A Reply