Split slavi Svjetski dan glazbe na ulicama i trgovima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Proslavom Svjetskog dana glazbe na ulicama i trgovima Split tradicionalno slavi prvi dan ljeta. Ove godine obilježava 14. rođendan u gradu glazbe, u organizaciji HGU Split. Tradicionalno, sugrađane i goste počaste besplatnim koncertima na gradskim ulicama i trgovima.

Već od 11 sati tako na Pjaci Hrvatsko glazbeno društvo Biranj iz Kaštela označava početak jedinstvene manifestacije.

 

Glazbena fešta se nastavlja na Voćnom trgu od 20 sati nastupima Blue eyesa i Disco magica.
JB trio će se pak pobrinuti za vrhunski ugođaj na Obrovu. Nema sumnje da će još jedna lijepa splitska razglednica biti poslana u svijet.

– Drago nam je što je Svjetski dan glazbe postao jedan od prepoznatljivih događaja Splita, kazala nam je Ivana Gutović Čičo, tajnica HGU Split.  

Zahvalila se splitskoj Turističkoj zajednici koja je od početaka stala uz organizaciju Svjetskog dana glazbe.

Proslava Svjetskog dana glazbe u Splitu je krenula idejom produljenja turističke sezone, čime bi se povećali i nastupi splitskih glazbenika. Sezona bi se, podsjetimo se, ne tako davno, kao i ‘gaže’, zahuktavale početkom srpnja.

– Zato sada imamo ‘slatke brige’, glazbenici počinju nastupati ranije, tako da je teško pronaći slobodne bendove, zaključila je Gutović Čičo.

Proslava Svjetskog dana glazbe je pauzirana bila samo jednom, tijekom pandemijske godine, nakon čega se vratila u punom sjaju na radost domaćih i gostiju.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply