Splitski KBC uvodi novi sustav parkiranja: Prvih pola sata besplatno

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Splitski KBC više neće biti jedina hrvatska veća bolnica bez naplate parkiranja. Novim sustavom planira se uvođenje reda na obje bolničke lokacije- Firulama i Križinama. No to će značiti i manje mjesta nego dosad pa se očekuje negodovanje građana, javlja HRT.

Parkirati u krugu splitskoga KBC-a gotovo je nemoguće. To zna svatko iz Dalmacije ili Hercegovine tko se i jednom odvažio automobilom uputiti do specijalista.

Ipak se na tome radi. Uz manje građevinske radove, rampe i označena parkirališna mjesta – uprava bolnice uvodi red – ponajprije kako bi se osigurala dostupnost hitnih prijama.

– Dal’ će bit nezadovoljstva – to ne znam, pretpostavljam da će biti. Naši ljudi se uvijek bune, ali koja nam je alternativa? I ovako kako smo sad zagušeni, previše je mjesta, na taj način bar možemo ograničiti i kontrolirati količinu vozila koja ulaze, bit će i signalizacija da je sve popunjeno, da nema mjesta – kaže Marijan Bilobrk, voditelj Službe za tehničke poslove KBC-a Split.

A onda će se ‘iskazati’ javni prijevoznik – Promet, koji će ‘pojačati’ broj polazaka prema Firulama i Križinama u ‘krizne’ sate. Bit će to itekako potrebno jer će se broj mjesta – znatno smanjiti.

Na lokaciji Firule bit će otprilike 900 parkirališnih mjesta. U KBC-u se nadaju kako će 30 – 40 posto biti ostavljeno za građane, no i to će, čini se, biti premalo.

Parkiralištima KBC-a, koji, usput rečeno, ima više od 4000 zaposlenih, trebao bi upravljati Split parking. Za građane bi prvih pola sata trebalo biti besplatno, a poslije će se naplaćivati prema cjeniku treće zone. Nekima je i to previše.

Slobodan ulaz, doznaje se, imat će samo neke skupine pacijenata. Koje – još nije definirano. Naplata korištenja parkirališta trebala bi početi – potkraj godine! 

Share.

Leave A Reply