Splitski vatrogasci uspjeli: Akcijom “Srce za male heroje” kupljen medicinski uređaj za novorođenčad

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vatrogasci iz javne postrojbe Grada Split uspjeli su u svojoj humanitarnoj akciji “Srcem za male heroje” s kojim su angažirali cijelu hrvatsku

JVP Splita organizira 2. po redu humanitarnu akciju “Srcem za male heroje” kojoj je cilj prikupiti sredstva za nabavku medicinskog uređaja odjelu Klinike za dječije bolesti KBC-a Split, zavod za intezivnu pedijatriju.

HAMILTON-T1 je inteligentni transportni ventilator koji pruža ventilacijsku terapiju za najmanje i najkrhkije pacijente tijekom transporta od Zadra do Dubrovnika. Djelatnici Zavoda za intenzivnu pedijatriju, pedijatar intenzivist i intenzivistička medicinska sestra, nakon stabilizacije novorođenčeta i započete mehaničke ventilacije, u ustanovi gdje je dijete rođeno, prevoze novorođenče vojnim helikopterom u Split na daljnje liječenje, a upravo Hamilton transportni respirator je najbolja ventilacijska opcija za našu djecu.

Humanitarna akcija “Srcem za male heroje” je gotova sa činom kupnje medicinskog uređaja.

HAMILTON-T1 Inteligentna transportna ventilacija za novorođenčad. Uz njega je kupljen isto tako bitan aparat aEEG – praćenje cerebralne funkcije u jedinicama intezivne njege. Oba uređaja idu odjelu intezivne pedijatrije KBC-a Split.

U akciji je prikupljeno 578.025,18 kn.

Primopredaju prvog uređaja očekujemo uskoro.

 – Sve ovo nebi bilo moguće bez VAS…od malog čovjeka pa sve do kolektiva kao vatrogasaca cijele hrvatske, razne žurne službe, dalmatinski gradovi, državne, lokalne i privatne tvrtke.

Veliki poguranac smo imali od medija, sportaša te javnih osoba – poručuju splitski vatrogasci.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply