SRETAN KRAJ PRIČE Beba iz Zaprešića ima novu obitelj i novo ime!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beba iz Zaprešića ima novu obitelj. U utorak je došlo vrijeme za oproštaj s bolničkim osobljem Svetog Duha kojem se odmah uvukao pod kožu.

‘Dijete je rođeno 13. 5. i provelo je nešto malo manje od mjesec dana u zdravstvenoj ustanovi. Dijete je zdravo, otpušteno je i sada je u udomiteljskoj obitelji. Bilo je teško cjelokupnom medicinskom osoblju oprostiti se od djeteta bilo je dosta emotivno’, rekao je Krešimir Hojsak, voditelj područnog ureda HZSR Zaprešić, za Dnevnik Nove TV.

Procjena službi bila je da je udomiteljska obitelj bolje rješenje od smještaja u domu. U papirima se vodi kao dijete nepoznatog porijekla. Prije smještaja riješeni su mu svi dokumenti. Bebu su u bolnici nazvali Ivan po dežurnom liječniku Ivanu Zovku koji mu je spasio život. No po izlasku je dobio novo ime i prezime.

‘Moja prva ideja je da bude Srećko jer zaista je imao sretan splet okolnosti’, rekao je Ivan Zovko dežurni liječnik KB Sveti duh.

“Mi ćemo nastaviti pratiti udomiteljsku obitelj te ćemo joj pružiti svu potrebnu pomoć i podršku u daljnoj skrbi o djetetu. Dijete može biti posvojeno nakon tri mjeseca od rođenja i onda ćemo pokrenuti postupak posvojenja nakon tri mjeseca’, rekao je Hojsak.

Nakon što je beba pronađena u kanti policija je pokrenula opsežnu istragu koja je i dalje u tijeku. Slučaj su okvalificirali kao pokuša teškog ubojstva. Beba je čudom preživjela.

‘Ovakav slučaj ne pamtimo da je dijete ovako ostavljeno, sigurno unazad 20 godina. Osjećaj je bio dobar, bili smo zadovoljni i sretni što je dijete na vrijeme nađeno. Što je preživjelo i što je zdravo’, kazao je Hojsak.

 

Share.

Leave A Reply