Starta projekt „Zaželi sretniju starost 3“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo je odluku o financiranju treće faze projekta „Zaželi sretniju starost 3“, u sklopu Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“. Ukupna vrijednost projekta je 1.499.100,00 kuna, dok je visina potpore 100-postotna.

Projektom je planirano zapošljavanje 31 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja kroz zaposlenje na period od 6 mjeseci za provođenje usluge skrbi o starim osobama i nemoćnim osobama pružajući im podršku u svakodnevnom životu uz isporuke paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština prema svakom krajnjem korisniku (186 krajnjih korisnika). Grad Split će kroz rad voditelja projekta, koordinatora 1 i koordinatora 2 projekta upravljati administracijom i financijama projekta, osiguravati koordinaciju i cjelokupnu provedbu projekta, istraživati potrebe ciljanih skupina, organizirati događanja i promidžbu projekta.

Projekt „Zaželi sretniju starost 3“ dodatno će omogućiti Gradu Splitu standardiziranje socijalnih usluga kao i razvoj planova pružanja budućih socijalnih usluga na području Grada, te ujedno ukazati na sve nedostatke, potrebe i mogućnosti za pružanje istih, kao što su uspostava Dnevnik boravaka u GK i Osnivanje Gerontoloških centara, kao i izradu Socijalnog plana Grada Splita.

Share.

Leave A Reply