Što se dogodilo tog kobnog dana u splitskoj Slavonskoj ulici? Brunu prijeti 20 godina zatvora, ali on uporno tvrdi: Nisam namjeravao ubiti Anicu!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Za mjesec dana na Županijskom sudu u Splitu počinje javni dio suđenja Brunu Bajriću (24) iz Splita, optuženom za ubojstvo Anice Ćurić (22) iz Kaštela krajem studenog prošle godine.

Jučer je održano pripremno ročište s kojeg je isključena javnost, na kojem je optuženi Bajrić kazao da nije namjeravao ubiti Anicu, iako je skrivio njezinu smrt. Županijsko državno odvjetništvo iz Splita, koje zastupa optužbu, ustrajalo je na tome da se radilo o zločinu s namjerom. Glavnom raspravom predsjedat će sudac Slavko Lozina.

Bruno Bajrić opalio je smrtonosni hitac iz pištolja mauser u grudi svoje tadašnje djevojke u sobi u stanu u Slavonskoj ulici, gdje su dvoje mladih bili sami.

Tijekom istrage temeljni je dokaz bilo kombinirano sudsko medicinsko i balističko vještačenje u kojem se utvrđivao mehanizam nastanka ozljede i putanja metka. Oko rane od metka nije bilo tragova koji bi upućivali na to da je pištolj bio prislonjen djevojci na grudi.

Napravljeno je balističko vještačenje o kretanju streljiva i razornoj moći te ostalim karakteristikama pištolja mauser werke parabellum, kalibra 9 mm, uz analizu čahure koja je nađena na uzglavlju kreveta u sobi. U stanu je provedeno i trasološko vještačenje, koje se bavi pronalaženjem, fiksiranjem i tumačenjem tragova s mjesta zločina.

Navedena vještačenja dala su odgovor na pitanje o položajima u kojem se nalazilo dvoje mladih kada je pištolj opalio.

Već tijekom istrage saslušano je i 20-ak svjedoka, ali oni su mogli govoriti samo o odnosu dvoje mladih i njihovu načinu života, dok o samom događaju nisu imali saznanja.

Tužiteljstvo smatra kako se radi o ubojstvu, za koje je zapriječeno od pet do 20 godina zatvora, dok obrana tvrdi da je počinjeno kazneno djelo prouzročenja smrti iz nehaja, za koje je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Bruno Bajrić brani se sa slobode.

Preuzeto sa: SLOBODNA DALMACIJA

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: