Sudamja: Vikend uoči Dana grada Splita

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dragi Splićani i posjetitelji,

Vikend užežin svetog Dujma očekuje vas bogat program u našem gradu!

Na golf terenu u Stobreču odigrajte na Sv. Duje Open, a od 9 do 15 sati pridružite se sportskoj atmosferi Košarkaške žute lige na Rivi. U 10 sati u Staroj gradskoj vijećnici predstavit ćemo vam almanah „Smojinih 100“, a u 11:30 svjedočite podizanju zastave na kampanelu sv. Duje. Na Pjaci će u podne zapjevati zbor HNK Split.  

Popodne je također rezervirano za glazbu, u 13 sati Natali Dizdar nastupa ispred Stare gradske vijećnice, a večer donosi koncert klasične glazbe sastava Trio Le na Pjaci u 20 sati. Uživajte i u koncertu posvete Jakovu Gotovcu u Hrvatskom domu Split u 20 sati koji će izvesti Gradski zbor Brodosplit, ali nikako ne propustite nastup Vojka V i Grše na Rivi u 21 sat.

Nedjelju, 5. svibnja započinjemo s proslavom Dana Marjana u Park šumi Marjan, a u 13 sati je Međunarodni bridge turnir u Hotelu Zagreb. Večer donosi klasičnu glazbu sa “Splitskim serenadama” na Pjaci u 20 sati, a istovremeno u HNK Split prikazat će se dokumentarni film „Legende hrvatskog sporta – Nepoznato o poznatima“ – Toni Tomas splitsko zlato. Alen Vitasović zatvara dan koncertom na Rivi u 21 sat.

U ponedjeljak, 6. svibnja počinje dvodnevni Sajam Sudamje na Rivi. Nakon otvaranja moćnika svetog Dujma i svečane Večernje u splitskoj prvostolnici u 18 sati, večer ponovno obilježava glazba. U 19 sati na Rivi će nastupiti Folklorni ansambl sv. Ante Cim iz Mostara i Folklorni ansambl Jedinstvo, a u 19:30 na Pjaci nastupit će klape u čast sv. Duje. Violina Romana Simovića, majstora Londonskog  simfonijskoj orkestra, odjekivat će u Koncertnoj dvorani Ive Tijardovića u 20 sati. Večer završava koncertom vokala A strane na Rivi, od 21 sat. 

 

Pridružite nam se i uživajte u ovim danima proslave našeg sv. Duje. Vidimo se!

Share.

Leave A Reply