Sve je spremno: Kreću radovi na uređenju i rekonstrukciji Žnjana!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

– Presretan sam što vam mogu reći da počinju radovi na Žnjanu, najvećem projektu u Splitu u posljednjih 45 godina, kazao je gradonačelnik Ivica Puljak danas na Žnjanu, najavivši kako je sve spremno za početak radova na uređenju i rekonstrukciji plaže Žnjan.

Nakon uspješnog završetka procesa javne nabave za izvođača radova i nadzor, stekli su se svi preduvjeti za potpisivanje ugovora i početak radova, koji počinju vrlo skoro. 

– Sama činjenica da nije bilo žalbi govori o tome koliko je cijeli proces obavljen kvalitetno te zahvaljujem i čestitam svima uključenima. Ovo je važno za sve nas jer uređenje Žnjana, prostora velikog poput šest splitskih riva ili 31 nogometnog igrališta, čekamo od 1998. godine.  Za približno godinu dana ovdje će biti dječja igrališta, teniski, odbojkaški, nogometni i košarkaški tereni, teretana, amfiteatar za kulturna i glazbena događanja i mnogi drugi sadržaji koje će građani moći koristiti besplatno. Radimo podzemnu garažu,parkirališta, šetnicu i biciklističku stazu te 40 tisuća kvadrata zelenila. Ova plaža bit će ponos Splita i jedna od najljepših plaža na cijelom Mediteranu, istaknuo je gradonačelnik Puljak dodavši kako ovaj projekt označava 2. fazu  mandata njegove gradske uprave, nakon što je prvu obilježilo uvođenje reda i sređivanje zatečenih problema.

– Sada je započela faza početka realizacije velikih projekata od kojih je Žnjan najveći i vrijedi ukupno 45 milijuna eura.

Gradonačelnik Puljak još je jednom potvrdio kako je financiranje projekta osigurano, dijelom iz proračuna, a dijelom iz europskog ITU mehanizama, za što su svi procesi u tijeku.

Share.

Leave A Reply