U Split stiže ‘krema‘ specijalista školske i sveučilišne medicine, pričat će o problemima djece i mladih uzrokovanih pandemijom Covida 19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U četvrtak, u hotelu “Radisson Blue Resort” u Split započinje 21. Kongres europskog udruženja školske i sveučilišne medicine koji organiziraju Hrvatsko i Europsko društvo školske i sveučilišne medicine na kojem će se naći 300 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

Kongres će se baviti temom redefiniranja potreba djece i mladih jer se njihova zdravstvena slika promijenila zbog stila života i pandemije Covida koja je bila posljednje dvije godine.

– Između ostalog doći će dr. Martin Weber iz Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), dr. Henrique Sache, predsjednica Europskog društva školske i sveučilišne medicine, dr. Pierre – Andre Michaud, jedan od svjetskih autoriteta u zaštiti zdravlja kod školske djece i mladih, kao i dr. Inez Germeys, psihijatrica iz Belgije koja se bavi mentalnim zdravljem djece i mladih.

Uz njih doći će i dr. Marija Posavec, predsjednica Hrvatskog društva školske i sveučilišne medicine, dr. Iva Penović – Franelić, voditeljica Ureda SZO u Hrvatskoj i dr. Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Sva predavanja na ovom kongresu održat će se u samom hotelu, a u sklopu kongresa biti će održan i Simpozij medicinskih sestara koje se bave zaštitom zdravlja djece i mladih – izvijestila nas je dr. Željka Karin, specijalistica Školske medicine i ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

U sklopu ovog kongresa bit će održan još jedan događaj – šesti Hrvatski kongres školske i sveučilišne medicine koji će biti posvećen zaštiti zdravlja studenata.

– U skoplu tog Kongresa biti će organiziran okrugli stol na kojemu će uz liječnike biti i studenti predstavnici Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci i Osijeku – zaključila je dr. Željka Karin.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply