U Splitu je ovog vikenda natjecanje koje ljubitelji piva ne smiju propustiti. Prijavio se rekordan broj sudionika

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Treće međunarodno pivsko natjecanje “Smash homebrew 2023.” održat će se u petak i subotu, 5. i 6. svibnja, u pivnici “Pivkan” u Splitu.

Za nadmetanje su se prijavili rekordnih 60 “kućnih pivara” iz Hrvatske, te iz Slovenije, BiH i Srbije, ali i iz Brazila, Izraela, Švedske i Poljske. Program počinje u petak sa “Split Beer Festom”, druženjem profesionalnih pivara, čija će se piva točiti na točionicima.

Svoj dolazak najavili su predstavnici velikih craft pivovara “Brlog”, “Garden”, “Mlinarica”, “Pulfer”, “TapB”, “Saperlot”, “Varionica”, “Zmajska Pivovara” i dvije pivovare iz Srbije – “Beer Cuz” i “Dogma”.

U subotu od ranih jutarnjih sati odvijat će se suđenje prijavljenih piva, a svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada u sklopu “Smash homebrew 2023.” bit će u 19 sati u “Pivkanu”.

Svaki prijavljeni sudionik trebao je skuhati pivo s jednom vrstom ječma i jednom vrstom hmelja (single malt i single hop), po izboru organizatora i isključivo kod kuće.

– Naša je vizija da natjecanje postane još veće i međunarodno priznato. Divno je što usput stvaramo nova prijateljstva i širimo kulturu craft pivarstva – kažu organizatori.

Za sve goste su osigurane čaše za pivo, a s kupljenom čašom moći će neograničeno kušati više od 20 homebrew piva, koja će na točioniku osobno točiti ljudi koji su ih pripremali kod svojih kuća. 

Share.

Leave A Reply