U Žrnovnici slijedi kopanje na sve strane, projekt odvodnje i vodoopskrbe vrijedan je 29 milijuna eura

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kako će izgledati realizacija projekta „Odvodnja i vodoopskrba naselja Žrnovnica i Korešnica“ sinoć su predstavnici Vodovoda i kanalizacije predstavili mještanima Žrnovnice u mjesnoj Osnovnoj školi.

Okupljene je na početku pozdravio predsjednik Mjesnog odbora Mario Lolić, a potom i gradonačelnik Ivica Puljak koji je rekao kako je jedna od najvažnijih stvari koju ima u svom programu da cijeli Split ima vodovod i kanalizaciju. Zahvalio je direktoru ViK-a Miru Deliću koji je u proteklih šest mjeseci odblokirao ovaj i druge projekte, kao i mještanima Žrnovnice na dolasku i interesu koji pokazuju za realizaciju ovog vrijednog projekta.

Miroslav Delić rekao je kako nije bio optimističan oko ovog projekta, koji je već trebao biti završen prošle godine, no uspjeli su ga pokrenuti, a već sljedeći tjedan s izvođačem radova potpisat će se Ugovor te ga se uvesti u posao. – Mi ćemo učiniti sve da projekt bude završen u roku od 34 mjeseca, a s vaše strane trebamo strpljenje. Radovi će se izvoditi i tijekom ljeta, no nastojat ćemo u najmanjoj mogućoj mjeri ometati sezonu – rekao je Delić.

O samom projektu, koji je dio Aglomeracije Split – Solin, govorio je voditelj projekta Mladen Mimica. Rekao je da se radi o velikom i složenom projektu koji obuhvaća oko 50 kilometara cjevovoda, tri crpne stanice i oko 2000 kućnih priključaka.

Mještane Žrnovnice zanimali su tehnički detalji koji će utjecati na njihovu svakodnevicu za vrijeme realizacije projekta, a onda i u budućnosti. Službe Vodovoda i kanalizacije stavile su se na raspolaganje za sve njihove pojedinačne upite, prezentirani materijali bit će im dostupni i u Mjesnom odboru, a prije početka radova obići će se čitav teren i utvrditi dinamički plan.

Najavljeno je i kako će Grad Split, po završetku izgradnje vodovoda i odvodnje, sanirati ceste kroz Žrnovnicu kako bi ovo naselje na istoku Splita doživjelo pravi komunalni procvat.

Share.

Leave A Reply