Umro je Srdjan Podrug, omiljeni dekan splitskog FESB-a

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Tužna vijest zatekla je danas sveučilišni svijet Splita, u 51. godini umro je Srdjan Podrug, dekan FESB-a. Krajem rujna na svom Facebook profilu objavio je post:
 
– Pretpostavljam da ste neki već nešto čuli da se sa mnom događa pa evo da ne kruže neke možda krive informacije par riječi. Da, imam neke tumore ali okružen sam znanjem i brigom vrhunskih stručnjaka, ljubavlju i dobrim vibracijama obitelji i prijatelja i započeli smo borbu u kojoj duboko vjerujem da ćemo pobijediti.
 
Na žalost, pobijedio nije. Umro je jutros u splitskom KBC-u, potvrdio je to i dr. sc. Dragan Ljutić, rektor splitskog sveučilišta.- Neizmjerno me pogodila ova vijest, svi smo se nadali sretnijem ishodu liječenja. Sa Srdjanom godinama surađujem, bili smo svojevremeno skupa u Senatu kao dekani… Profesor Podrug je izuzetno stručna i poštena osoba s integritetom, ovo je veliki gubitak. 

Sveučilište u Splitu na svojim  stranicama obitelji dekana Podruga izrazio je duboku sućut. 

Također, razumiiju i osjećaju tugu svih njegovih kolega i studenata.

– Hvala Vam profesore

Podrug je od 2011. godine bio dekan Fakulteta elektrotehnike, strojarstva u brodogradnje, treći mandat mu je tekao od 2020. godine. Na FESB-u je diplomirao 1994. godine na studiju strojarstva, tijekom studiranja dobio je čak tri rektorove nagrade. Potom je magistrirao u Zagrebu, a doktorirao je na FESB-u na kojem je bio zaposlen od 1995. godine. Počeo je kao asistent.
 
Iza njega ostaju supruga Asja i troje djece, sinovi Kaja i Pjer, te kćerkica Jelena.

Share.

Leave A Reply